Wat is een hydrosysteem nu eigenlijk?
Een hydro- of aeroponicsysteem is een geavanceerd systeem waarmee je op een eenvoudige, leerzame en leuke manier je eigen gewassen (groente, fruit en kruiden) voor thuis of grootschalige commerciële doeleinden kunt kweken. Doordat u enkel water in plaats van aarde of coco’s gebruikt, zorgt het hydro- of aeroponicsysteem ervoor dat er weinig tot geen zorg aan de gewassen nodig is.

Wat is nu hydroponics precies?
Hydroponics staat voor het kweken van je gewassen met enkel water, waardoor aarde of coco’s overbodig zijn. Om de gewassen zo goed mogelijk te laten groeien, dien je de juiste nodige dosering voedingsstoffen direct aan het water toe. Dat gebeurt middels een up-to-date voedingsschema.

Steeds meer (commerciële) bedrijven gebruiken hydroponics en de bijbehorende systemen om gewassen te kweken, omdat het enerzijds schoner is in vergelijking met aarde en anderzijds doordat de opbrengsten hoger zijn.
Een hydroponic-of aeroponicsysteem is ook uitermate geschikt voor wat kleinschaliger gebruik. Dutch Hydroponic Solutions levert uitstekende systemen die klein van formaat en overal inzetbaar zijn.
Voor een klein dakterras, balkon of klein stukje aan de schutting heeft Dutch Hydroponic Solutions de juiste, gebruiksvriendelijke en eventueel custom made hydro- of aeroponic systeem.

Hoe werkt het nu eigenlijk?
Dutch Hydroponic Systems verdeelt de aangeboden kweeksystemen in twee categorieën: Hydroponic en Aeroponic.
Hydroflow systemen: hydroponics

In de hydroponicsystemen groeien de wortels in kleikorrels (of soortgelijke mediums) en zijn extra goed beschermd tegen externe omstandigheden. Deze kweeksystemen zijn zeer geschikt voor beginners.
Flow & Grow systemen: aeroponics

In de aeroponicsystemen hangen de wortels tussen lucht en water. Deze methode zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar de wortelzone optimaal verloopt. Bij een superieure groei beveelt Dutch Hydroponics Solutions een aeroponicsysteem aan, wanneer de klant reeds bekend is met de zogenaamde hydrocultuur.

Dutch Hydroponic Solutions verkoopt beide kweeksystemen in verschillende soorten en maten: van enorme installaties tot gebruiksvriendelijke en verplaatsbare systemen.
Het principe van ieder systeem blijft hetzelfde. Heeft u vragen? Neem dan contact op met het team van Dutch Hydroponics Solutions.

Efficiëntere opname voedingsstoffen
Het is een feit dat wortels makkelijker voedingsstoffen opnemen uit water dan uit grond. Dit leidt tot een regelmatiger en hardere groei van de gewassen, waardoor u het oogsten kunt voorspellen.

Verlichting
Het is een feit dat wanneer je een kas hebt, vroeger in het jaar kunt beginnen met kweken. De HPS-lampen in combinatie met het daglicht zorgen voor zowel de juiste verlichting, als dat de temperatuur buiten de kas voor de gewassen aangenamer wordt.
LED-verlichting zorgt ervoor dat de gewassen snel en gezond groeien. Doordat LED-verlichting energiezuinig is langer meegaat, bent u ook nog eens duurzaam bezig. Een echte win-winsituatie dus met Dutch Hydroponic Solutions!

Enkele voordelen van Hydroponics:
Dutch Hydropnic Solutions zet de voordelen van de hydroponicsystemen nogmaals op een rijtje:
– kortere kweekcyclus;
– duurzaam in gebruik;
– hogere opbrengsten;
– geschikt voor iedere locatie;
– nauwelijks gevoelig voor schimmel of ongedierte.

Dankzij het geavanceerde hydroponicsysteem is de kweekcyclus opmerkelijk korter, waardoor u sneller van uw eigen oogst kunt genieten. Ook komen er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas en tot slot zijn de gesloten systemen van Dutch Hydroponic Systems overal inzetbaar. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het team van Dutch Hydroponics Systems.